Sunday, April 29, 2007

kipbrochettes met couscous



kipbrochettes met couscous

Benodigdheden:

Stukjes kip
couscous
eieren
blanke fond
rode wijn (voor de kipmarinade)
Groenten voor ratatouille (aubergines, courgettes, paprika, ui, .....)
Een blik tomaatpuree
kruiden


Ratatouille:

Maak een ratatouille door al je groenten goed te sueren in olijfolie. Kruid goed bij. Dit kan je doen met provencaalse kruiden, of als het iets pittiger mag kan je er ook wat paprikapoeder of cayenepeper toevoegen. Smaak af met pezo en houd warm.



Couscous:
Doe de couscous in een ondiepe schaal en zet de couscous net onder. Dit doe je best met blanke fond. Dit lukt ook met water of groentenboullion. Laat de couscous zwellen. Kruid bij met pezo, wat verse tijm en munt. Maak een omelet, snij die fijn en meng die onder de couscous.

De kip.
Marnineer de kip olie, chilliepoeder en rode wijn. Steek de kip daarna op brochetstokjes en gaar de de kipbrochettes in een hete pan met olie.

Voor de saus deglaceer je je pan met wat witte wijn. Voeg daarna wat room toe en laat wat indikken.



Serveer en smul

No comments: