Monday, November 12, 2007

Banketbakkersroom – Crème Pâtissière

Ingrediënten.

1 liter melk
6 tot 12 eigeel
250 gram suiker
125 gram bloem
Vanille

Banketbakkersroom is een vanillesaus waaraan bloem is toegevoegd. In plaats van te vaneren op
zacht vuur brengen we de massa terug aan de kook onder krachtig roeren over de bodem.

Werkwijze.

Klop eigeel samen met suiker tot een “Ruban” en voeg de bloem toe
Overgiet onder voortdurend roeren met de kokende melk.
Doe alles terug in de pan waarin je de melk hebt opgewarmd en laat binden onder voortdurend
roeren. Niet kloppen wel goed over de bodem van de pan roeren.
Wanneer de massa begint te koken zullen zich blaasjes aan het oppervlak vormen.

Serveren.

Banketbakkersroom is een basisrecept voor verschillende klassieke desserts zoals vulling voor
“eclairs”, vulling voor flensjes mikado enz...
Het wordt zelden als op zichzelf staand dessert gemaakt.

No comments: