Monday, November 12, 2007

Île Flotante – Toefjes eiwit – Oeufs à la Neige.


Nadat je een creme anglaise hebt klaargemaakt of een bavarois kun je de overgebleven eiwitten
gebruiken om er een eenvoudig, lekker en goedkoop dessert mee te maken.
Het basismengsel voor “meringues” bestaat eenvoudig uit opgeklopt eiwit en suiker.
Dit mengsel kan in een zeer zachte oven gedurende drie uur worden afgebakken of het kan
worden gepocheerd in suikersiroop of gezoete melk.

Ingredienten.

Eiwit.
Suiker (200 gr per 4 eiwitten)

Werkwijze

• Klop het eiwit krachtig op gedurende ongeveer 15 minuten

• Klop in de tweede helft van de 15 minuten de suiker in kleine hoeveelheden door de stijve massa.

• Schep met behulp van twee lepels toefjes eiwit op en laat ze in een lichte suikerwatersiroop gedurende 3 minuten “pocheren”. Pocheren betekend net onder het kookpunt laten gaar worden.

• Draai met een korte beweging de eiwitten eenmaal om.

• Schep de eiwittoefjes uit het suikerwater en laat ze uitlekken op een zeef.

No comments: