Monday, June 25, 2007

Gegrilde entrecôte ‘Tyrolienne’


Ingrediënten:

1,5 dl witte wijn
1,5 dl azijn
10 peperkorrels
6 eidooiers
5 dl olie
zout, peper
cayennepeper
sjalotjes
1 blaadje laurier
1 blikje tomatenpuree

Bereiding:

Maak de sjalotjes schoon en hak ze fijn. Kneus de peperkorrels. Voeg sjalot, peper en laurierblad samen met wijn en azijn in een pannetje en reduceer het tot 1/3 deel. Passeer het vocht door een doek. Pers hierbij goed. Voeg twee eetlepels tomatenpuree bij het gezeefde vocht en 6 eidooiers. Klop het goed dooreen met de garde. Voeg dan langzaam onder voortdurend kloppen, zoals bij een mayonaise, de olie toe. Controleer de saus op smaak en voeg wat cayennepeper toe. De saus moet lauwwarm zijn. Serveer ze bij de gegrilde entrecôte. Serveer met gebakken aardappeltjes

No comments: