Monday, June 25, 2007

Terrine van konijn


Ingrediënten

Gedroogde abrikozen
1 konijn (ong:1.3 kg)
1 liter room
zout – cayennepeper – kruidnagelpoeder – pimentpeper
30 gram boter – eetl plantaardige olie
100 gram vers spek in lange dunnen plakjes

Werkwijze – Bereidingstips – Serveren – Afleidingen

• Week de abrikozen ongeveer 30
minuten in koud water en laat ze uitlekken.

• Ontbeen het konijn, snij het in kleine stukken en houd de rugfilets
apart. Draai de rest door de vleesmolen/blender samen met de room.

• Kruid met zout, cayennepeper, kruidnagel, peper,...en zet koud weg

• Ontvlies indien nodig de niertjes. Bestrooi de niertjes, de lever en de rugfilet met peper en zout en laat aan alle kanten kleuren in olie.

• Laat afkoelen en snij de lever in kleine blokjes.

• Bekleed de terrinevorm met plakjes spek zodat ze elkaar overlappen

• Schep wat van de farce in de vorm en verdeel er de leverblokjes, niertjes, filet en abrikozen over. Schep de rest van de farce tussen de andere ingrediënten en er bovenop zodat bij het aansnijden een aantrekkelijk patroon zichtbaar wordt.

• Vouw de overhangende speklapjes over de terrine.

• Zet de vorm in een warm waterbad en laat 45 minuten garen in een oven van 180 °

• Laat de terrine een nacht afkoelen en neem uit de vorm.

No comments: