Monday, June 25, 2007

Oesters



Ingredieënten (1 pers – voorgerecht)

6 oesters
gemalen ijs
peper – halve citroen.

Werkwijze – Bereidingstips – Serveren – Afleidingen


• Maak de oesters open met een speciaal oestermes met stevig heft en kort en dik lemmet.
• Borstel de schelpen eerst schoon onder stromend water, laat ze echter nooit weken in water.
• Pak de oester stevig vast met de gebolde kant omlaag zodat bij het openen zo weinig
mogelijk vocht wegloopt
• Steek het mes vlak achter de scharnier tussen de schelpen en duw de schelpen uit elkaar.
• Snijd de sluitspier door en open de schelp.
• Snij de oester los uit de schelp.
• Serveer de oesters op een bord met gepilleerd13 ijs en eventueel zeewier.
• Afhankelijk van de smaak kan citroensap of versgemalen peper worden toegevoegd.


Tip:
-Open oesters altijd met een mes van roestvrij staal, andere ijzersoorten kunnen de oester een onaangename smaak geven.
-Gebruik bij het openen van oesters een werkhandschoen of dikke handdoek.
-Oesters worden ook wel geserveerd in speciale oesterborden, met uitsparingen voor de oesters.

No comments: