Monday, June 25, 2007

Schnitsel op Weense wijze

Een varkensschnitzel mag je geen Wiener Schnitzel noemen omdat die alleen van kalfsvlees gemaakt mag worden. De goedkopere variant heet dan 'Schnitzel op Weense wijze' zodat je meteen weet welk vlees je in de kuip hebt.








Ingrediënten
  • 4 kalfschnitzels
  • 200 gr meel (bloem)
  • 200 gr paneermeel
  • 2 geklote eieren
  • zout
  • 1 citroen
  • natuuraardappelen
  • ansjovis
  • 1 ei
  • kappertjes
Bereidingswijze:

Bloem, paneermeel en geklopt ei in drie aparte borden klaarzetten.

Schnitzels met een vleeshamer bekloppen en de zijkantjes rondom een paar mm insnijden. Bestrooien met een beetje zout en achtereenvolgens door de bloem, ei en paneermeel wentelen. Het ei eventueel een beetje kruiden

Verhit de olie braad de schnitzels aan beide zijden krokant in 3 tot 4 minuten. De schnitzels hebben de ruimte nodig in de pan, bak ze desnoods een voor een. Prik niet in het vlees als je het omdraait en schud de pan steeds een beetje zodat het vlees geen kans heeft om aan te branden.

Als de schnitzels goudbruin en krokant zijn laat je ze even uitlekken op keukenpapier en leg je ze op een voorverwarmde schaal in de oven. Dien ze op met natuuraardappelen, brunoise van ei en kappertjes. Op je vlees leg je een stukje citroen en een ansjovis

1 comment:

yancyzacharias said...

Casino Games, Live Dealer, Slot Machines - KT Hub
Slot Machines is a fully automated 김해 출장샵 online slot 광주광역 출장안마 machine that lets 대구광역 출장마사지 you play more than 150 casino games online. The software is based 화성 출장안마 on the 세종특별자치 출장마사지 real money machines