Thursday, March 15, 2007

Consommé Madrilène


Een consomé bestaat uit 3 onderdelen

-voedende bestanddelen
-klarende bestanddelen
-aromatische bestandelen


We vertrekken van een koude fond die we ontvetten

Maken van een “clarif”

-gehakt vlees (americain, kip...)
-fijngesneden groenten (geen ajuin of aardappelen)
-Tomaatpuree
-eiwitten: Per liter vocht gebruik je 4 eiwitten
-peper & zout

meng alles met de hand in een grote kom. Giet over in een hoge pot.

Voeg koude fond toe en breng traag aan de kook. Er zal zich een koek
vormen aan de bovenkant van de pot. Als de koek zich volledig heeft
gevormd zet je de pot aan de kant van het vuur. Je mag je consomé tot 4
uur laten staan zo.

Nadien giet je het mengsel zachtjes door een zeef waar een neteldoek in
licht.

Serveer in een consométas, voeg enkele druppels cherry tot en wat
fijngesneden kip en werk af met een takje kervel.

No comments: