Monday, March 26, 2007

Venkelsalade met sinaas & blauwe geaderde kaas


Voor 4 cts. als hoofdgerecht, indien als voorgerecht of bijgerecht neemt men
50 gram venkel per persoon.
Benodigdheden:

-2 kleine venkelknollen
-3 sinaasappels
-3 eetlepels olie
-1 eetlepel vloeibare honing
-zout, vers gemalen peper
-100 gram blauw geaderde kaas -
Werkwijze:

- Maak de venkelknollen schoon
-Pluk enkele mooie groene veertjes van de venkel om als garnituur te gebruiken
- Snij venkelknollen in flinter dunne reepjes
- Snij sinaasappel” à vif”, snij daarna partjes tussen de vliezen uit ( sap opvangen)
- Meng: de honing, olie, beetje opgevangen sinaasappelsap, vers gemalen peper, zout tot
dressing
- Kaas in kleine blokjes snijden( verhouding van stukjes evenredig met sinaas en venkel)
- Afwerking: in bord per persoon, of in een kom vb. voor koud buffet
- Verdeel de venkel en sinaaspartjes over de borden
- Besprenkel met dressing
- Strooi de kaas blokjes erover
• Werk af met venkelveertjes

No comments: