Thursday, March 15, 2007

Huze van gerookte vissen


Ingredienten:

1,2l visfumet
150 g wijtingfilet
100g selder
100g wortel
1dl witte wijn
4 eiwitten
witte peper

Eerst maken we een visconsommé:

De clarif:
Cutter de groenten, voeg de witte wijn en de eiwitten toe en meng alles met de hand. Kruid bij met witte peper en zout.

Doe de clarif in een kom met hoge raden en giet hier de koude visfond op. Breng traag aan de kook. Vergeet niet regelmatig te roeren. Eens de fond kookt zetten we de consommé op een laag vuurtje voor een uur.

Doe wat gelatine bij je consommé (de hoeveelheid hangt af va het aantal liter consommé) en laat de consommé opstijven in de ijskast tot een gelei.

Neem wat groenten. (boontje, paprika, wortel... zorg voor wat kleurschakeringen)

Snij de groenten in fijne julienne en blancheer ze tot ze beetgaar zijn.

Zorg voor wat gerookte vis (zalm, heilbot...)

Als de consommé opgesteven is warmen we hem weer een klein beetje op om hem werkbaar te hebben.

Neem een terrine of klein potje en begin met een laag gelei. Nu ga je verder met vis, gelei, groenten, gelei, vis ,gelei..... tot alles op is o je tot bovenaan bent van je pot. Eindig wel met gelei

Laat terug opstijven in de ijskast.

Eens opgesteven voorzichtig uithalen en uitstorten op een bordje

No comments: