Thursday, March 15, 2007

quiche lorraine


Quiche kan je met zowel bladerdeeg als kruimeldeeg maken.

Brokkeldeeg is snel en goedkoop zelf te maken maar heeft als nadeel dat
het snel brokkeld en je het deeg blind moet bakken. (op voorhand wat
bakken, met wat gewicht op de het deeg (erwten, stalen kogels))

Bladerdeeg kan kant en klaar gekocht worden en heeft ook een betere
smaak. Blind bakken hoeft daarbij niet.

Ingredienten:

- Prei
- Gerookt spek (fijne julliene of brunoise)
- Room
- Eigeelgemalen kaas

Prei in brunoise snijden en uitzweten. Spek 10 sec blancheren in kokend
water.

Vet je vorm in met vetstof. leg het deeg erin. Begin met een laagje
prei. Doe er daarna wat spek en eindig met een beetje gemalen kaas. Doe
dit tot de quiche voor ¾ gevuld is.
Met room met eierdooiers ongeveer een verhouding van 1 op 3 ongeveer.
Bijkruiden met peper, zout en wat nootmuskaat.
Giet dit mengsel over de quiche en bak het zootje af in een oven van
180¨graden gedurende 40 min.
Laat hem daana wat afkoelen alvorens er een mes in te planten en naar
binnen te werken.

No comments: